ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το Διδυμότειχο είναι μία παραδοσιακή πόλη με μεγάλη ιστορία, σημαντικά αξιοθέατα και ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα. Οι κοινότητες των ανθρώπων της περιοχής ζουν και συνεργάζονται αρμονικά εδώ και αιώνες. Επίσημες ιστορικές αναφορές τονίζουν ότι υπήρξε μεγάλη επιχειρηματική ανάπτυξη κάτι που καθιέρωσε το Διδυμότειχο ως μεγάλο εμπορικό σταθμό του Έβρου. Με το πέρασμα του χρόνου τα καταστήματα φιλοξενήθηκαν και σε καινούργιες γειτονιές ανάλογα με τις  ανάγκες των κατοίκων και έτσι δημιουργήθηκαν νέες απαιτήσεις στην πόλη.

Μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τοπικός επιχειρηματίας αφορούν υποδομές, συντήρηση υπαίθριων χώρων, καθαριότητα, φωτισμό, δημοτικοί φόροι  κ.α. ενώ σημαντικό θέμα λόγο των παλαιών μικρών οδών-δρόμων είναι  η στάθμευση, σήμανση και τήρηση του Κ.Ο.Κ . σε πολλά σημεία. Ο πεζόδρομος είναι σημείο αναφοράς για την πόλη και  αρκετές απόψεις  διίστανται στο αν πρέπει ή όχι να είναι δρόμος διέλευσης οχημάτων. Ο τουρισμός αποτελεί ελπίδα για τον τόπο και τα πρώτα βήματα δείχνουν αισιόδοξα μηνύματα.

Τα μεγαλύτερα  προβλήματα του τόπου όμως είναι η φορολογία, τα καύσιμα, η συστηματική απομόνωση της παραμεθόριας περιοχής λόγο της ανεργίας, τα δυσβάσταχτα οικονομικά χτυπήματα, οι μειώσεις εισοδημάτων που σπρώχνουν τους πολίτες σε γειτονικές χώρες για τις καθημερινές αγορές τους και με αποτέλεσμα να φέρνουν αναμνήσεις από τα παλιότερα κύματα μετανάστευσης που μείωσαν τον πληθυσμό της περιοχής.

Μπορείτε να υποβάλλετε τα αιτήματα σας ή τις αναφορές προβλημάτων που αντιμετωπίζετε σχετικά με την επιχείρησή σας με τους εξής τρόπους:

  • Τηλεφωνικός στο 2553023919 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-12:00.
  • Συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας της επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου ΕΔΩ.
  • Αποστολή mail στην ηλ. διεύθυνση seeb.did@gmail.com 
  • Στα γραφεία του Συλλόγου επί της  οδού Αθηνάς 1, Διδυμότειχο, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-12:00.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνεται για κάθε περίπτωση και αποφασίζει ανάλογα στις συνεδριάσεις του ή στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου.