Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

 

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, ένα από τα πάγια αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ, έστω και καθυστερημένα, αποτελεί θετική εξέλιξη. Ωστόσο παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα που καταστρέφουν τις ΜΜΕ : τζίρος, ασφαλιστικό, χρηματοδότηση ….

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση με τις πολιτικές που ακολουθεί κάνει ένα βήμα εμπρός και δυο πίσω.                 Το Σ/Ν του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η αναμενόμενη μετατόπιση του τζίρου από την εφαρμογή του σχετικού Νομοσχεδίου (εάν τελικά ψηφιστεί) θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση του κύκλου εργασιών στον κλάδο της εστίασης με φυσικό επακόλουθο την ένταση των ήδη μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ελπίζουμε πως έστω και την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση θα καταλάβει πως κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς αυτοεξουδετερώνει τα όποια οφέλη θα μπορούσαν να προκύψουν από τις δικές της επίπονες προσπάθειες και επιτυχίες (μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση).

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Καββαθάς                                                                                Νίκος Σκορίνης