ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/11/2015 – Σ.Ε.Ε.Β.Δ.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/11/2015 – Σ.Ε.Ε.Β.Δ.Π.

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Β.Δ.Π. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ)  ενημερώνει τα μέλη του, ότι παρευρέθη σε συνέλευση- συνάντηση πολιτιστικών φορέων της πόλης, (στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου) έπειτα από πρόσκληση του «Ν.Π.Δ.Δ. Ευγενίδειου» στις 18/11/2015 με θέμα «Οργάνωση Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 2015 στο Διδυμότειχο». Μετά από διαβούλευση μεταξύ των παρισταμένων φορέων, με σκοπό την συνεννόηση για την οργάνωση και υλοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων, δυστυχώς ανακοινώθηκε η ματαίωση της επιτυχημένης εκδήλωσης «Η Αυλή του Αϊ Βασίλη», η οποία διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια, από τοπικό πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής.

Ως επαγγελματίες εκφράζουμε την λύπη μας τόσο για την απόφαση του πολιτιστικού συλλόγου (διοργανωτή) όσο και για την στάση του Δήμου Διδυμοτείχου (ο οποίος συμμετείχε με τίτλο «Υπό την Αιγίδα» και το Ν.Π.Δ.Δ. Ευγενίδειο) και θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως δεν επίλυσε άμεσα τα όποια προβλήματα ταλαιπωρούσαν την ετήσια διοργάνωση αυτά τα χρόνια, είτε οικονομικά είτε υλικοτεχνικά. Η πολιτεία πρέπει να είναι «αρωγός» σε αυτές τις δράσεις από την πρώτη στιγμή και να βοηθάει στην θετική εξέλιξη τους. Όμως συμβαίνει το αντίθετο, δεν στηρίζει τις προσπάθειες των εθελοντών όσο θα έπρεπε και δυστυχώς σήμερα τρέχουμε να σώσουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση των τελευταίων ετών και μάλιστα την τελευταία στιγμή. Η αναπάντεχη ανακοίνωση, έχει δυσαρεστήσει τον επαγγελματικό κόσμο αλλά και τους πολίτες της περιοχής που περιμένουν με αγωνία την πραγματοποίηση της.

Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελούσε ένα αισιόδοξο εγχείρημα για την πόλη σε σχέση με ότι διοργανώνονταν τα προηγούμενα χρόνια, από τον Δήμο, τα Χριστούγεννα. Για άλλη μια φορά η πόλη μας χάνει μια προσπάθεια ετών που στηρίχθηκε και από τα μέλη του Σ.Ε.Ε.Β.Δ.Π. και αποτελούσε θεσμό για την περιοχή.

Οι επαγγελματίες της πόλης επένδυσαν την ελπίδα τους αλλά και το υστέρημα τους, για την τόνωση της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων, μέσα από τέτοιου είδους δράσεις. Κάθε χρόνο η «κοινωνική ευθύνη» των μελών μας ήταν παρούσα, να συνδράμει απλόχερα με χορηγίες αλλά και με την έμπρακτη παρουσία των οικογενειών μας με εισιτήρια, δωρεές κ.α..

Ας ανοίξουν επιτέλους τα κλειστά στόματα και ας συνεργαστούμε για το καλό της πόλης, των κατοίκων και της πραγματικής οικονομίας της περιοχής. Χωρίς μισόλογα, πονηρές σκέψεις, υπεροψία, μελοδραματισμούς, ευθυνοφοβίες, αλληλοκατηγορίες και υπονοούμενα, οι διοργανωτές οφείλουν μια ΚΑΘΑΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ, για ποιούς λόγους δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ποια δεδομένα έχουν αλλάξει από τα προηγούμενα χρόνια και τι «αναγκάζει» τον διοργανωτή να κλείσει τον κύκλο των εκδηλώσεων.

Η άποψη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Β.Δ.Π. και των μελών του είναι ξεκάθαρη και αυτονόητη:

1. Ο Δήμος και το Πολιτιστικό του δημιουργεί και παρέχει απλόχερα τις απαραίτητες υποδομές στους πολιτιστικούς συλλόγους (Παροχή ρεύματος, κατάλληλου δημόσιου χώρου, οικίσκους, στοιχειώδη θέρμανση, W.C., αναλώσιμα και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία της εκδήλωσης).
2. Ο κάθε Πολιτιστικός Σύλλογος παράγει εθελοντικά για όλους τους πολίτες πολιτισμό, αισιοδοξία, ψυχαγωγία και παιδικά χαμόγελα, έτσι ώστε να βοηθά στην δημιουργία εορταστικού κλίματος και την αύξηση της εμπορικής κίνησης στην πόλη μας.

3. Ο Σ.Ε.Ε.Β.Δ.Π. και τα μέλη του, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας και της «Κοινωνικής και Εταιρικής Ευθύνης» οφείλει να συνδράμει και να στηρίξει με κάθε τρόπο (όπως τόσα χρόνια πράττει) , την κάθε πολιτιστική και ΝΟΜΙΜΗ εκδήλωση.

Κάθε άλλη άποψη για τον τρόπο διοργάνωσης των εκδηλώσεων, μπορεί βεβαίως να συζητηθεί δημόσια και με καλή πρόθεση. Ελπίζουμε πως το θέμα δεν είναι ποιος θα μπει «Πρώτο όνομα στην μαρκίζα» ή ποιος θα είναι «Υπό την αιγίδα» του άλλου. Ας μην ξεχνάμε πως τα μεγάλα προβλήματα όλων μας είναι η φτώχια, η υψηλή ανεργία, η υπερφορολόγηση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, αποτελέσματα της πολυετής ύφεσης.

Έστω σαν διάλειμμα για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει σκεπάσει όλη τη χώρα και επιτέλους να γιορτάσουμε, να χαμογελάσουμε. Δεν περισσεύει κανένας μας αλλά και κανείς αναντικατάστατος. Ο καθένας μας, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Περιμένουμε μια σοβαρή απόφαση από όλους τους εμπλεκομένους. 

Δηλώνουμε για άλλη μία φορά πρόθυμοι, να στηρίξουμε την εκδήλωση όλοι μαζί, αλλά και ο κάθε επαγγελματίας μεμονωμένα, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, έτσι όπως γινόταν κάθε χρόνο. Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Ελπίζουμε να επικρατήσει το πνεύμα της λογικής και της συνεργασίας και να επιλύονται άμεσα τέτοιου είδους θέματα. Ας μας φωτίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων να επιτύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για το Διδυμότειχο, για όλους μας.

 

 

Το Δ.Σ.
Σ.Ε.Ε.Β.Δ.Π.