Το Επιμελητήριο Έβρου για την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Δήλωση του Προέδρου Του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Το Επιμελητήριο Έβρου εκφράζει τη πλήρη αντίθεσή του στη πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  για την αναστολή της λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ιδρύθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια, στο πλαίσιο απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταφορά κρατικών δραστηριοτήτων στη Θράκη και κατόπιν παραχώρησης της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται. Αποτελεί περιουσία της τοπικής κοινωνίας, η οποία αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της ιδρύσεώς της στη πόλη του Διδυμοτείχου και στήριξε με αγώνες και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία της.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για την επιχειρηματική κοινότητα του Έβρου, να καταργήσει μια σημαντική πηγή εσόδων για τη τοπική οικονομία, οι συνέπειες της οποίας θα είναι άμεσα ορατές και καταστροφικές για καταστήματα και υπηρεσίες του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας ενώ παράλληλα εντείνει το κλίμα απαισιοδοξίας των επιχειρηματιών του βορείου Έβρου, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με δυσμενείς κυβερνητικές αποφάσεις.

Είναι δε τουλάχιστον απαράδεκτη η πάγια πρακτική της κυβέρνησης να λαμβάνει σοβαρότατες αποφάσεις για το μέλλον του νομού, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών εκπροσώπων και της τοπικής κοινωνίας.

Οποιαδήποτε προοπτική ίδρυσης και νέων κέντρων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών θα πρέπει να τεθεί σε τραπέζι διαλόγου με τους εκπροσώπους του νομού, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας απόφασης που θα επιφέρει σωρεία προβλημάτων στη τοπική οικονομία.

Η Διοίκηση του Επιμελητήριου Έβρου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τη κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης του κ. Δένδια, η οποία θίγει κατάφωρα τα συμφέροντα της επιχειρηματικής κοινότητας του Έβρου.