Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα

Αν επιθυμείς να ανήκεις στην νέα επιχειρηματική κοινότητα, να εξοικειωθείς με νέα επιχειρηματικά εργαλεία και να γνωρίσεις τις νέες τάσεις, τότε τα εργαστήρια που διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου στην Ορεστιάδα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Τα θεματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ» Αθ. Πανταζίδου 52, από συνεργάτες του Επιμελητηρίου και ειδικούς εμπειρογνώμονες. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και δωρεάν με την στήριξη του Επιμελητηρίου ‘Έβρου.   Την Δευτέρα 12/10 στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ» στις 16:30 θα προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές, ενώ τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν στις 17:00μμ.

 

Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη δράση μιας  πρωτοβουλίας για την  έναρξη ενός  νέου κύκλου δράσεων που εισάγονται στην κεντρική ατζέντα του Επιμελητηρίου, για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας στην Ορεστιάδα.

 

Ο σκοπός των εργαστηρίων είναι η ουσιαστική στήριξη των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας  και η διάγνωση των πραγματικών αναγκών, με στόχο το χτίσιμο μιας στρατηγικής για την:

  1. ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων των νέων επιστημόνων, επαγγελματιών, ανέργων, και γενικότερα των μελών της κοινωνίας,
  2. δικτύωση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,
  3. δημιουργία συνθηκών που προοδευτικά θα συμβάλουν στην εργασιακή ολοκλήρωση μέσα από την επιχειρηματικότητα και την αυτοαπασχόληση.

Οι εισηγητές των εργαστηρίων θα εφαρμόσουν αρχές μάθησης που εστιάζουν στην χρήση της αποκτηθείσας γνώσης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο με ενσωματωμένες τις αρχές και την μέθοδο του Design Thinking.

Στα εργαστήρια θα παρευρεθεί η Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου, επισκέπτης Καθηγητής Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.), ερευνητής του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ιδρυτής του Ελληνικού κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας The Nest,  και συμμετέχει ως επιστημονικό προσωπικό και διευθυντικό στέλεχος σε σύγχρονες δομές στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα (Aephoria, The Nest, ACEin ΑΣΟΕ). H καλεσμένη εισηγητής θα εστιάσει στις νέες επιχειρήσεις (startups) και τάσεις, καθώς επίσης και στην νέα μορφή επιχειρείν, την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

 

Την Δρ Ζαφειρόπουλου θα πλαισιώσουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου Έβρου. Ο  Θάνος Πανταζής (Msc), οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική επιστήμη, θα διεξάγει ένα βιωματικό σεμινάριο πάνω στα σύγχρονα εργαλεία κοστολόγησης. Ο Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, πιστοποιημένος Business Coach από τον AC (U.K.), Marketer, μέλος της συντονιστικής ομάδας του ISMA και συνιδρυτής του κέντρου The Nest, θα εισάγει τους συμμετέχοντες στην συναισθηματική νοημοσύνη από το πρίσμα της επιχειρηματικότητας.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν η κράτηση όμως θέσης κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε:

Μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών, startups, επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες, στελέχη δημοσίων και κοινωνικών οργανισμών, πολιτιστικούς φορείς, και γενικότερα σε μέλη της κοινότητας που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν το γνωστικό τους πεδίο.

Πληροφορίες:

–          στην Ένωση Επαγγελματιών Ορεστιάδας, Αγίων Θεοδώρων 184 και στα τηλέφωνα 2552022763, 2552026617

–          στο Επιμελητήριο Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 307 στην Αλεξανδρούπολη και στο τηλέφωνο 2551035848