ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΨΙΔΗ ΜΕ KOLODKIN

Αλεξανδρούπολη, 20-2-2013

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τον Γενικό Διευθυντή Προγράμματος Ανάπτυξης την Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα κ. Barry Kolodkin συνάντησε σήμερα Τετάρτη 20-2-2013 στο γραφείο του στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η υποβολή πρότασης για την υλοποίηση προγράμματος επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αν.  Μακεδονίας –Θράκης και της αντίστοιχης του Μαρμαρά στην Τουρκία.

Ο κος Τοψίδης παρουσίασε τα στοιχεία της περιοχής, τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, αλλά και τα σημαντικά βήματα που μπορούν να γίνουν για να αποφέρει αποτελέσματα η ενδεχόμενη συνεργασία. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε, στην επιβολή δασμών για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων προς την Τουρκία από την Ελλάδα, η οποία τα καθιστά μη ανταγωνιστικά, στα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή του Έβρου για την προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία, στην Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με Τσανάκαλε και Σμύρνη στην Τουρκία για επιχειρηματικούς λόγους, στην τουριστική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με Τσανάκαλε και Αλεξανδρούπολη και στην κατασκευή Εμπορευματικού σταθμού με την συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

Εκτενή αναφορά έκανε ακόμη για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό, στις υπάρχουσες δυνατότητες αλλά και στην προοπτική διείσδυσης στην αγορά της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Kolodkin αναφέρθηκε στις δράσεις της Διεύθυνσης Προγράμματος Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε 100 περίπου χώρες στον κόσμο, αλλά και στους στόχους που μπαίνουν για την περιοχή μας με την κατάθεση σχετικής πρότασης προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και Τουρκίας το β΄ εξάμηνο του 2013. Υποσχέθηκε ακόμη, ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου για την έναρξη του προγράμματος από την Αλεξανδρούπολη εφ’  όσον υλοποιηθεί.

 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΈΒΡΟΥ